Whitney Helbers- Commercieel Manager

Naam: Whitney Helbers 

Leeftijd: 33 jaar 

Woonachtig: Zuid- Holland & Zeeland

Beroep: Commercieel Manager en daarnaast heeft Whitney enkele projecten mogen doen als Projectmanager (steigerbouw& isolatie).

Opleiding: Economie & Management.

Hoe kwam u erop om deze opleiding te gaan volgen? Vaak wordt verbazingwekkend gekeken als vrouwen voor een ‘mannen’ opleiding kiezen en laat staan al helemaal voor een ‘mannen’ beroep. 

W: In eerste instantie wilde ik iets met autotechniek gaan doen, maar ik zag voor mijzelf meer toekomst in de industrie & commercie. 

Hoe vond je omgeving de keuze? 

W: Een logische keuze. Als kind spelend met een poppenwagen vol met autootjes, en liever een rondje door de Botlek in de avond dan een middagje kinderboerderij.

Wat vind je het leukste aan je baan?

W: Mijn netwerk, wat nog steeds groeit. Maar ook het trotse gevoel wanneer een project klaar is, zonder ongevallen en een tevreden klant.

Is het een typische mannenbaan vindt u? Of kan dit ook makkelijk door een vrouw gedaan worden. Er wordt vaak natuurlijk een vooroordeel gegeven van de vrouw zal dan wel een manwijf zijn als ze zo’n beroep heeft. Wat vindt u daarvan? 

W: Het is sowieso “een mannenwereld” en dat vind ik niet erg. Juist het vooroordeel wegnemen is leuk. Ik denk dat je als vrouw je voordeel er ook mee kan doen. (Haar op je tanden is overigens wel handig).

Ben je veel op de bouw te vinden? En wat vinden de mannen ervan een vrouw op de bouw?

W: Ik kom regelmatig op de bouwsites. Veel klanten kennen mij al, maar soms is het even wennen voor ze. Ik kom als mijzelf; vlotte babbel, tikkeltje bijdehand, make-upje, lange gelakte nagels, maar dan wel gehesen in de benodigde PBM’s en de “niet lullen maar poetsen” mentaliteit.

Heb je wel is nare ervaringen gehad op de bouw? 

W: Nee, ik doe dit echt met plezier.

Wat is het meest gekke dat je hebt meegemaakt op de bouw of tijdens uw werk?

W: Dat er nog steeds mensen zijn die onveilig te werk gaan, en hun leven in gevaar brengen.

Wat zijn uw algemene ervaringen met de bouwwereld?

W: Positieve ervaringen, geen dag is hetzelfde. Voor mij de ene dag strak in pak (en hak) en de andere dag ‘met je poten in de modder’. 

Zou je ooit wat anders willen gaan doen?

W: Nee, ik vind de industriële wereld echt onwijs leuk.