Rosemarie Kloosterhuis- Assistent uitvoerder

Naam: Rosemarie Kloosterhuis 

Leeftijd: 23 jaar

Woonachtig: oorspronkelijk uit Emmen, maar woon inmiddels al 4,5 jaar in Rotterdam waar ik toen naar toe ben gegaan om te studeren.

Beroep: Assistent uitvoerder bij Giesbers Rotterdam

Opleiding: HBO bouwkunde aan de Hogeschool Rotterdam

Hoe kwam u erop om deze opleiding te gaan volgen? Vaak wordt verbazingwekkend gekeken als vrouwen voor een ‘mannen’ opleiding kiezen en laat staan al helemaal voor een ‘mannen’ beroep.

R: Ik heb lang gezocht naar een geschikte opleiding, op de middelbare school heb ik een economie profiel gevolgd, maar veel hierop aansluitende studies leken mij niks. Ik heb oorspronkelijk voor bouwkunde gekozen om de richting van de architectuur in te gaan maar tijdens mijn opleiding en stages ben ik erachter gekomen dat de uitvoering veel beter bij mij past.

Hoe vond je omgeving de keuze?

R: Mijn omgeving vond het bij me passen, m’n moeder herkent mijn plezier in het bouwen uit mijn kindertijd toen ik met duplo speelde en veel hutten aan het bouwen was.

Wat vind je het leukste aan je baan?

R: Ik vind het heel leuk om met mensen samen te werken en dan uiteindelijk echt iets blijvends neer te zetten. 

 

Is het een typische mannenbaan vindt je? Of kan dit ook makkelijk door een vrouw gedaan worden? 

R: Ja het is wel een typische mannenbaan, maar het kan prima door vrouwen worden gedaan.

Ben je veel op de bouw te vinden? Zo ja, wat vinden mannen ervan dat ze jou tegenkomen op de bouw?

 R: Ja, ik loop iedere dag op de bouwplaats, vaak als mannen mij voor de eerste keer zien zijn ze verrast dat een vrouw een mannenberoep doet. Vaak wordt er aan mij gevraagd of ik misschien stage loop op de bouwplaats, de verassing is vaak groot als blijkt dat ik de assistent uitvoerder op het project ben.

Wat zijn je algemene ervaringen met de bouwwereld?

R: Ik vind de bouw een hele leuke branche om in te werken. Het is afwisselend en iedere dag is hierdoor anders, dit maakt de bouwwereld en het werken in deze wereld zo leuk.