"De bouw een 'mannenwereld'?! Ik dacht het niet!''

Over Vrouwen in de bouw

Op 31 juli 2018 nam ik de bestaande Facebook pagina over van Vrouwen in de bouw. De toenmalige eigenaresse ging uit de bouw wereld en zocht een opvolgster. Hier was ik wel in geïnteresseerd en zo werd ik eigenaresse van de Facebook pagina. 

Om met nog meer vrouwen in de bouw in contact te komen ben ik naast de Facebook pagina een Instagram account gestart. Hierdoor kwam ik in gesprek met vrouwen in de bouw in verschillende functies en hun ervaringen. Ik werd zo enthousiast van de uiteenlopende ervaringen tijdens deze gesprekken dat ik heb besloten om interviews te houden met deze vrouwen en deze te publiceren. Op deze manier kan ik met iedereen de verhalen en ervaringen delen! 

Via sociale media zoals Facebook & Instagram neem ik iedereen mee in de bouw wereld vanuit het oogpunt van de vrouwen die in de bouw werken. Ik vind het belangrijk dat er gezien wordt dat er heel veel vrouwen in de bouw werken en die ook hun ‘mannetje’ staan in deze wereld. Het is belangrijk dat jonge meiden/ zij-instromers/ ouders (van meiden die graag de bouw wereld in willen) zien dat het geen ‘mannen’ wereld is. De bouw wereld heeft zoveel te bieden ook voor vrouwen! Er zijn heel veel vrouwen die in de bouw werken die verschillende functies uitoefenen. Dit wordt op dit moment echt nog onderschat. Het aandeel vrouwen, inclusief kantoorpersoneel, in de bouw- en infrasector ligt al jaren op slechts 9% (volgens cijfers CBS uit 2016).

De interviews  zijn vanaf nu ook op de website van Vrouwen in de bouw te lezen, ga hiervoor naar het kopje interviews. 

Vanuit de interviews komen de belangrijkste/ inspirerende teksten deze vind je bij het kopje quotes.

Mijn missie is dan ook om de bouw wereld een mannen/vrouwen wereld te maken waar het normaal is dat de vrouw ook in deze sector aan het werk is en verschillende functies uitoefent.  

Ben jij een vrouw in de bouw en/ of bedrijf in de bouw/ of school met bouw opleidingen en wil jij helpen om de bouwwereld steeds meer een mannen/vrouwen wereld te maken?

Ik kom graag met je in contact!   

Over mij

Mijn naam is Isabel van der Meij, geboren op 7 juli 1994 te Haarlem. Op dit moment ben ik woonachtig in Noordwijk. 

Tijdens de middelbare school periode moest ik gaan nadenken over een vervolg opleiding. Maar wat wil je worden op jonge leeftijd? Ik had nog niet een specifiek idee maar ik vond de bouw wereld altijd interessant want ik was vaak bezig met het tekenen van huizen. Ook maakte ik op vakantie of tijdens dagjes weg veel foto’s van bijzondere architectonische/ monumentale gebouwen. Vanuit daar ben ik terecht gekomen op het Nova College in Hoofddorp. Daar heb ik 4 jaar de MBO niveau 4 opleiding Bouwkunde & Architectuur gevolgd. 

Tijdens de stages die ik volgde kwam ik erachter dat ik mij wel thuis voelde bij een aannemer en hier mijn plezier en passie in vond. 

Na de opleiding ben ik opzoek gegaan naar een baan in de aannemerij.  Deze baan vond ik in januari 2016 bij Aannemersbedrijf Den Dubbelden in Noordwijk, waar ik startte als werkvoorbereider. Nu bijna 5 jaar later werk ik daar nog met veel plezier en ben ik doorgegroeid naar junior projectleider. Ik begeleid diverse projecten van verbouwingen, restauraties, renovaties of nieuwbouw. Zo is geen dag hetzelfde en heb ik nog altijd veel uitdagingen in mijn werk. 

In september 2016 ben ik gestart met de opleiding KOB van Bouwend Nederland. Na deze 3 jarige opleiding heb ik in mei 2019 mijn Aannemerspapieren behaald. Door het behalen van dit diploma zou ik mijn eigen aannemersbedrijf kunnen starten. Op dit moment nog een stap te ver maar wie weet ooit?

In het interview van Vrouwen in de bouw vertel ik meer over mijn ervaringen in de bouwwereld. 

Neem contact met mij op