Marjorie Woudenberg- Oprichter Vrouwen in de techniek

Via Instagram kwam ik in contact met Marjorie de vrouw achter Vrouwen in de techniek. Haar doel is om bij te dragen aan een hoger percentage van vrouwen die werkzaam zijn in de techniek- en technologische industrie. Het doel achter Vrouwen in de bouw is om bij te dragen dat er meer vrouwen in de bouwwereld komen. Onze doelen komen zo overeen dat we een gezamenlijk doel hebben en daarom mocht ik een paar korte vragen aan haar stellen.

Jouw pagina gaat over Vrouwen in de techniek, hoe ben je erop gekomen om deze pagina te beginnen en wat heb je zelf met techniek?

M: Vrouwen in de Techniek begon een half jaar geleden als passie om vrouwen in de techniek een gezicht te geven. Ik ben mede – organisator van de Nationale Techniekdag op 5 maart en in deze rol sprak ik er veel werkzame vrouwen in de techniek.
Wat mij opviel was dat al deze vrouwen met zoveel enthousiasme over hun werk vertelden, maar vaak aangaven het jammer te vinden dat er zo weinig vrouwen in de techniek werken.
Ik besloot hierop te reageren en het mijn missie te maken om vrouwen in de techniek een gezicht te geven en actief bij te dragen om meer vrouwen in de techniekbranche te krijgen.

Wat wil je vooral op de pagina laten zien en welke samenwerkingen zou jij graag aan willen gaan?

M: Middels de interviews willen wij andere vrouwen inspireren om ook voor de techniek te kiezen. Ook geven wij vrouwen in de techniek een gezicht en laten wij de verschillende sectoren binnen de techniek voorbijkomen. Andere vrouwen zien zo welke mogelijkheden er allemaal zijn voor vrouwen en nemen we stereotypes weg.

Waarom vind jij het zo belangrijk dat er meer vrouwen in de techniek wereld komen?

M: Met de innovaties die elkaar met sneltreinvaart opvolgen is het belangrijk dat er ook een grote toestroom van nieuw technisch talent is. En met een percentage van slechts 13% vrouwen in de techniek, is er nog een erg scheve verhouding. Techniek is ontzettend mooi en een prachtige branche om in te werken, wij willen dit actief uitdragen samen met andere vrouwen.

Hoe kom jij in contact met vrouwen in de techniek wereld?

M: Dagelijks spreek ik inspirerende vrouwen en word ik regelmatig benaderd door vrouwen die graag hun verhaal willen delen. Om zo anderen te inspireren en actief bij te dragen aan een hoger percentage vrouwen in de techniek.
Via de Nationale Techniekdag kom ik veel in contact met vrouwen in de techniek en zo komen zij in contact met Vrouwen in de Techniek. Ik ga graag met de vrouwen in gesprek om zo erachter te komen wat hen drijft en waarom zij werken in de techniek zo leuk vinden. Dan delen wij hun verhalen en zo werken wij weer aan een betere beeldvorming voor vrouwen die in de techniek willen werken.

Wat zou je nog mee willen geven aan de lezers van dit artikel?

M: Deel je verhaal; werk je in de techniek of in de bouw? Vertel anderen dan waarom je dit zo leuk vindt, enthousiasmeer andere meisjes en vrouwen en draag zo ook actief bij aan een grotere toestroom van vrouwen in de techniek.